SEO – Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για Μηχανές Αναζήτησης

Τι είναι το SEO;

Το SEO ή Search Engine Optimization είναι η πρακτική βελτιστοποίησης μια ιστοσελίδας, με στόχο την αύξηση των ποιοτικών και ποσοτικών οργανικών επισκέψεων μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Από τις πιο δημοφιλείς πρακτικές του digital marketing, το SEO είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την προώθηση μιας ιστοσελίδας, χωρίς τη χρήση πληρωμένων διαφημίσεων.

Γιατί να επενδύσω στο SEO;

Αναρωτιέστε για ποιον λόγο να επενδύσετε σε υπηρεσίες SEO;

Κάθε χρόνο, τρισεκατομμύρια αναζητήσεις λαμβάνουν χώρα σε μηχανές αναζήτησης από πελάτες που ψάχνουν πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο, δεν επωφελούνται το ίδιο όλες οι επιχειρήσεις με ψηφιακή παρουσία.

Οι περισσότεροι χρήστες κάνουν κλικ στις πρώτες τρεις επιλογές που θα τους εμφανίσει η μηχανή αναζήτησης, ενώ σπάνια θα προχωρήσουν στα αποτελέσματα της δεύτερης σελίδας.

Όσο πιο ψηλά βρίσκεστε στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να σας βρουν πιθανοί πελάτες, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας και να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση τεχνικών SEO;

 • Αύξηση επισκεψιμότητας
 • Μείωση του κόστους προσέλκυσης νέων πελατών
 • Ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας
 • Καλύτερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης έναντι ανταγωνιστών

Επενδύστε σε υπηρεσίες SEO και βρεθείτε στην κορυφή!

Τι περιλαμβάνει το SEO;

Το SEO περιλαμβάνει όλες τις πρακτικές βελτιστοποίησης που βοηθούν μια ιστοσελίδα να αυξήσει τις οργανικές επισκέψεις από μηχανές αναζήτησης.

Αυτές οι πρακτικές χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: το On-site SEO και το Off-site SEO (γνωστά και ως On-page και Off-page SEO).

On-page SEO

Το On-page SEO αφορά βελτιστοποιήσεις που γίνονται εντός της ιστοσελίδας, ώστε αυτή να καταστεί πιο φιλική στις μηχανές αναζήτησης.

Οι βελτιστοποιήσεις αυτές έχουν να κάνουν με τη δομή της ιστοσελίδας, στοιχεία του HTML κώδικά της, καθώς και το περιεχόμενό της (κείμενο, εικόνες).

Όπως καταλαβαίνετε, η εντός σελίδας βελτιστοποίηση εφαρμόζεται κυρίως ως προς το τεχνικό κομμάτι κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές ή βελτιώσεις σε ήδη υπάρχουσες ιστοσελίδες.

Τα σημαντικότερα στοιχεία του on-site SEO είναι:

 • Άριστη αρχιτεκτονική ιστοσελίδας και δομής των URL
 • Στρατηγική τοποθέτηση λέξεων-κλειδιών (keywords) σε δομικά στοιχεία του HTML κώδικα, στις επικεφαλίδες και στο περιεχόμενο
 • Σχεδιασμός για κινητές συσκευές
 • Εσωτερική διασύνδεση (interlink)
 • Υψηλή ταχύτητα φόρτωσης

Off-page SEO

Το Off-page SEO αφορά ενέργειες που γίνονται εκτός της ιστοσελίδας, αλλά επηρεάζουν την κατάταξή της στις μηχανές αναζήτησης.

Στην ουσία, η εκτός σελίδας βελτιστοποίηση στοχεύει στην αύξηση της δημοτικότητας μιας ιστοσελίδας.

Για τις μηχανές αναζήτησης, η δημοτικότητα σχετίζεται με ποιοτικούς συνδέσμους (backlink) στην ιστοσελίδα σας.

Τεχνικές που μπορούν να αυξήσουν τη δημοτικότητα και αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας είναι οι παρακάτω:

 • Αναφορά της ιστοσελίδας από τρίτες ιστοσελίδες με υψηλό domain authority
 • Guest blogging
 • Δημοσιεύσεις Τύπου
 • Social Media Marketing
 • Forum
 • Εγγραφή σε ηλεκτρονικούς οδηγούς (directories)
 • Influencer marketing

Υπηρεσίες SEO από την W3Vitals

Στην W3Vitals, επενδύουμε σε σύγχρονες πρακτικές και καινοτόμα εργαλεία για την αποτελεσματική προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Συγκεκριμένα, προσφέρουμε τις παρακάτω υπηρεσίες SEO.

1. Τεχνικό SEO

Με χρήση εξειδικευμένων εργαλείων εστιάζουμε στην αρχιτεκτονική της ιστοσελίδας σας, εφαρμόζουμε αλλαγές που την αναβαθμίζουν και διασφαλίζουμε ότι οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να ανιχνεύσουν σωστά το περιεχόμενό σας.

Χρησιμοποιούμε structured data, ώστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας να είναι οργανωμένο και κατανοητό ως προς τις μηχανές αναζήτησης.

Τέλος, ελέγχουμε τη βαθμολογία της ιστοσελίδας σας στο Core Web Vitals της Google. Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα, εφαρμόζουμε τις αλλαγές που θα κάνουν την ιστοσελίδα σας περισσότερο mobile-friendly και θα βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία των χρηστών.

2. Έρευνα κατάλληλων λέξεων-κλειδιών

Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία, κάνουμε ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσουμε τις λέξεις ή φράσεις-κλειδιά (Keyword Analysis) που χρησιμοποιούν περισσότερο οι χρήστες για να αναζητήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Επιπλέον, ερευνούμε τους βασικούς ανταγωνιστές σας για να εντοπίσουμε ποιες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιούν οι ίδιοι και πώς θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε κενά στη SEO στρατηγική τους.

Στόχος μας είναι να βρούμε τις λέξεις-κλειδιά που θα σας φέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα, αυξάνοντας τους οργανικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας.

3. SEO copywriting

Το SEO copywriting είναι βασικό στοιχείο για κάθε επιτυχημένη SEO στρατηγική. Το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης για μια καλή θέση στα αποτελέσματα.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό. Εκτός από τις μηχανές αναζήτησης, το κείμενο μιας ιστοσελίδας πρέπει να είναι και φιλικό προς τους χρήστες. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να είναι γραμμένο ξεκάθαρα και με ελκυστικό τρόπο, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών.

Στην W3Vitals, προσφέρουμε υπηρεσίες copywriting, ακολουθώντας τις βέλτιστες SEO πρακτικές, καθώς και τεχνικές storytelling για τη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου.

4. Link building

Πριν το Internet, μια επιχείρηση μπορούσε να αυξήσει τη δημοτικότητά της με την άτυπη διαφήμιση «από στόμα σε στόμα».

Σήμερα, η διαφήμιση «από στόμα σε στόμα» σχετίζεται περισσότερο με τη διαχείριση social media και τις κριτικές πελατών. Ωστόσο, εκτός από τα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε να χτίσετε τη φήμη σας online μέσω backlink από αξιόπιστες πηγές. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Παρέχοντας περιεχόμενο με προστιθέμενη αξία στα κατάλληλα κανάλια επικοινωνίας.

Χρησιμοποιώντας καινοτόμα εργαλεία, εντοπίζουμε τα θέματα που έχουν προοπτικές για link building, καθώς και τα μέσα που θα δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενό σας. Στη συνέχεια, ορίζουμε τη μορφή και το είδος του περιεχομένου που θα παραχθεί και προχωρούμε στη δημιουργία και αποστολή του.

Διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας σε 4 βήματα

1

Έλεγχος ιστοσελίδας με σύγχρονα εργαλεία SEO

Ελέγχουμε την απόδοση της ιστοσελίδας σας ως προς τις μηχανές αναζήτησης, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία SEO.

Ανακαλύπτουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας και προτείνουμε λύσεις για μια ολοκληρωμένη στρατηγική SEO που θα φέρει την ιστοσελίδα σας στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης.

2

Έρευνα ανταγωνισμού και επιλογή κατάλληλων λέξεων-κλειδιών

Ερευνούμε λέξεις ή φράσεις-κλειδιά (keywords) που έχουν άμεση σχέση με τον κλάδο, στον οποίο δραστηριοποιείστε.

Ποιος είναι ο στόχος μας; Να βρούμε τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν πιθανοί πελάτες όταν αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρετε.

Αφού εντοπίσουμε τους σχετικούς όρους, ελέγχουμε τον όγκο των μηνιαίων αναζητήσεων και το επίπεδο ανταγωνισμού. Παράλληλα, ελέγχουμε τους βασικούς ανταγωνιστές σας.

Έχοντας στη διάθεσή μας όλες τις πληροφορίες, επιλέγουμε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά που θα στοχεύσουμε για την ιστοσελίδα σας.

3

Χάραξη και υλοποίηση στρατηγικής SEO

Με βάση την ανάλυση της ιστοσελίδας, την έρευνα των λέξεων-κλειδιών και τον ανταγωνισμό, χαράζουμε τη στρατηγική SEO που θα ακολουθήσουμε.

Το πλάνο μας περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και μετρήσιμους στόχους.

Κατόπιν συμφωνίας, ξεκινάμε την υλοποίηση της στρατηγικής σύμφωνα με το πλάνο ενεργειών.

4

Παρακολούθηση SEO metrics και αναδιαμόρφωση στρατηγικής

Έχοντας εφαρμόσει τις πρώτες ενέργειες SEO, παρακολουθούμε τα αποτελέσματά τους με τα σύγχρονα εργαλεία SEO που διαθέτουμε.

Αξιολογούμε τα αποτελέσματα και αναδιαμορφώνουμε τη στρατηγική, όπου χρειάζεται, για μέγιστη αποτελεσματικότητα της SEO στρατηγικής μας.

Συχνές Ερωτήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλετε να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας μέσω των κατάλληλων πρακτικών SEO;

Εμπιστευτείτε τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας στην W3Vitals για καλύτερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και αύξηση επισκεψιμότητας.