Δημιουργία Eφαρμογής για Kινητά

Ζούμε σε ένα mobile κόσμο. Η δημιουργία εφαρμογής για κινητά και η χάραξη μιας στρατηγικής mobile marketing είναι ενέργειες που θα σας δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

Η διάδοση των έξυπνων κινητών συσκευών και η δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης στο διαδίκτυο έχουν αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε, προσλαμβάνουμε πληροφορίες και καταναλώνουμε αγαθά.

Αν έχετε μια ιστοσελίδα ή ένα eshop με mobile-friendly σχεδίαση, είστε στον σωστό δρόμο. Δε θέλετε, όμως, να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το mobile marketing;

Οι εφαρμογές για κινητά προσφέρουν ένα αμφίδρομο κανάλι επικοινωνίας με το κοινό σας, πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα εφαρμογών για κινητά;

 • Αύξηση αφοσίωσης πελατών
 • Μεγαλύτερη προσβασιμότητα
 • Εξατομίκευση περιεχομένου
 • Αξιοποίηση εργαλείων mobile marketing, όπως η αποστολή ενημερώσεων (push notification) για νέα προϊόντα ή προσφορές
 • Αποτελεσματική επικοινωνία σε προσωπική βάση
 • Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών

Web vs Native App

Έχετε αποφασίσει να επενδύσετε στη δημιουργία εφαρμογής, αλλά αναρωτιέστε αν θα πρέπει η εφαρμογή να λειτουργεί σε συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα (Android, iOS) ή να είναι συμβατή με όλα;

Η απάντηση στο δίλημμά σας εξαρτάται από το ποιος είναι ο τελικός σας στόχος.

Αν θέλετε να αναπτύξετε ένα διαδραστικό παιχνίδι, τότε σίγουρα η καλύτερη λύση είναι ένα native app. Αν θέλετε, όμως, να προσφέρετε ένα mobile-friendly περιεχόμενο στο ευρύτερο δυνατό κοινό, τότε το web app είναι ο καλύτερος και πιο αποδοτικός τρόπος για να το πετύχετε.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα Web App έναντι Native App;

 • Πλήρη συμβατότητα. Αντίθετα με τις native εφαρμογές, οι εφαρμογές διαδικτύου δεν εξαρτώνται από το λειτουργικό σύστημα της κάθε συσκευής.
 • Χαμηλότερο κόστος. Αντίθετα με το web app, η δημιουργία ενός native app έχει μεγαλύτερο κόστος ανάπτυξης, καθώς απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα, όπως επίσης ανάπτυξη εξ ολοκλήρου της εφαρμογής για κάθε λειτουργικό σύστημα.
 • Γρήγορη φόρτωση. Μια native εφαρμογή χρειάζεται περισσότερο χρόνο να ανοίξει, καθώς είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που «τραβάει» πόρους από τη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι η εμπειρία των χρηστών διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του κινητού τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εφαρμογές διαδικτύου, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι να υπάρχει internet.
 • Μεγαλύτερη προσβασιμότητα. Ο καθένας μπορεί να συνδεθεί σε μια web εφαρμογή, χρησιμοποιώντας απλά το browser του κινητού του. Αντίθετα, ένα native app απευθύνεται μόνο σε χρήστες με συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα (πχ. χρήστες με κινητά Android).
 • Μεγαλύτερη ευελιξία. Μια web εφαρμογή δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στους χρήστες, καθώς δεν χρειάζεται να επισκεφτούν κάποιο app store για να την κατεβάσουν ή να σπαταλήσουν αποθηκευτικό χώρο για την εγκατάστασή της. Ακόμη και αν υπάρχει η δυνατότητα να κατέβει στο κινητό του χρήστη, θα καταναλώσει ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο.

Επενδύστε σε μια εφαρμογή για κινητά και εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του mobile marketing.

Δημιουργία εφαρμογής για κινητά – Δίνουμε λύση στις ανάγκες σας

Όλες οι επιχειρήσεις δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες. Για αυτό, προτείνουμε λύσεις που ταιριάζουν με το είδος της επιχείρησής σας και τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε.

Εφαρμογή για online παραγγελίες

Είστε καφετέρια ή εστιατόριο και θέλετε να δώσετε τη δυνατότητα να παραγγέλνουν οι πελάτες σας online; Θέλετε να γλιτώσετε το κόστος προμήθειας από ιστοσελίδες online delivery;

Η ανάπτυξη μιας εφαρμογής web για online παραγγελίες είναι η ιδανική λύση για επιχειρήσεις εστίασης. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν και να πληρώνουν απευθείας από την εφαρμογή, ελαχιστοποιώντας το χρόνο παραλαβής και παράδοσης της παραγγελίας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από καταστήματα εστίασης ή beach bar για τη μείωση του χρόνου αναμονής για τους πελάτες και την αύξηση της ικανοποίησής τους.

Εφαρμογή για eshop

Έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα και θέλετε να αυξήσετε την αλληλεπίδραση με τους πελάτες σας και κατά συνέπεια τις πωλήσεις σας;

Η δημιουργία ενός eshop με mobile-friendly σχεδίαση είναι το πρώτο βήμα για την ικανοποίηση πελατών που κάνουν αγορές μέσω κινητού.

Αν θέλετε, όμως, να πάτε ένα βήμα παραπέρα, τότε η ανάπτυξη εφαρμογής web για eshop θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αλληλεπίδραση με τους πελάτες και να βελτιώσετε τη συνολική τους εμπειρία.

Ακόμη, μπορείτε να εφαρμόσετε το σύστημα click away για να μην υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής εξυπηρέτησης των πελατών σας.

Εφαρμογή για online κρατήσεις

Χρειάζεται να κάνουν οι πελάτες σας κάποια κράτηση για να σας επισκεφτούν στο χώρο σας; Έχετε μονίμως μαζί σας κάποιο βιβλίο κρατήσεων;

Μια εφαρμογή web με σύστημα online κρατήσεων ή ραντεβού θα σας λύσει τα χέρια!

Αρχικά, θα μπορούν οι πελάτες σας, οποιαδήποτε στιγμή μέσα από το κινητό τους, να κάνουν εύκολα και γρήγορα την κράτησή τους. Ακόμη, εξασφαλίζεται η αποφυγή διπλών κρατήσεων, καθώς μόλις γίνει μια κράτηση από έναν χρήστη, “κλειδώνει” η συγκεκριμένη ώρα του ραντεβού.

Παράλληλα, εσείς θα μπορείτε να δείτε τα ραντεβού σας μέσα από μια εφαρμογή διαχείρισης κρατήσεων και να ορίσετε τις ημέρες και ώρες που είστε διαθέσιμοι.

Εφαρμογή για ξενοδοχεία

Έχετε ξενοδοχείο ή επιχείρηση με τουριστικά καταλύματα και θέλετε μια εφαρμογή, στην οποία θα μπαίνουν οι πελάτες για να κάνουν κρατήσεις και να κλείνουν δωμάτια;

Επενδύστε σε μια εφαρμογή web για ξενοδοχεία και βελτιώστε την εμπειρία των πελατών που κλείνουν δωμάτιο μέσω κινητής συσκευής. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε push notification και ενημερώστε για πακέτα προσφορών ή εξτρά υπηρεσίες.

Custom εφαρμογή

Αν οι παραπάνω επιλογές δεν καλύπτουν τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επιχείρησής σας, υπάρχει πάντα η λύση της κατά παραγγελία εφαρμογής.

Σε αυτήν την περίπτωση, χτίζουμε την εφαρμογή από το μηδέν και την προσαρμόζουμε με βάση τις ανάγκες και τους στόχους σας.

Διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά

1

Πρώτη επαφή

Στην πρώτη μας συνάντηση, ακούμε τις ανάγκες σας και συζητάμε τις διαθέσιμες επιλογές. Προτείνουμε λύσεις με βάση τους στόχους σας και γίνεται μια πρώτη εκτίμηση κόστους και χρόνου υλοποίησης.

2

Σχεδίαση

Έχοντας καταλήξει στο είδος της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει, προχωράμε στην επιλογή του κατάλληλου design. Σας δείχνουμε κάποια έτοιμα template για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας.

Σε περίπτωση custom εφαρμογής, αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό της από το μηδέν, με στόχο τη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη (UX).

3

Κατασκευή

Οι προγραμματιστές μας ξεκινούν την ανάπτυξη της web εφαρμογής με βάση το template που έχετε επιλέξει. Οι γραφίστες μας δημιουργούν τα γραφιστικά στοιχεία της εφαρμογής, ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ταυτότητα της επιχείρησής σας.

4

Έλεγχος

Σε αυτό το στάδιο, γίνεται πραγματοποίηση δοκιμών σε διαφορετικές συσκευές, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν λάθη ή δυσλειτουργίες. Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον τελικό χρήστη.

5

Βελτιστοποίηση

Με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της εφαρμογής, προχωράμε στην βελτιστοποίησή της.

6

Παράδοση

Η εφαρμογή διατίθεται στο κοινό. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη είτε να επισκέπτεται απευθείας την εφαρμογή είτε να την “κατεβάσει” στο κινητό του.

7

Τεχνική υποστήριξη

Η συνεργασία μας δε σταματά με την παράδοση της εφαρμογής. Βρισκόμαστε στο πλευρό σας, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη.

Συχνές Ερωτήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλετε ένα app που να λειτουργεί σε όλα τα κινητά;

Εμπιστευτείτε την W3Vitals και αποκτήστε μια προοδευτική εφαρμογή ιστού που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά τα εργαλεία του mobile marketing.