Διαφήμιση στα Social Media

Στοχεύστε το κοινό που σας ενδιαφέρει με διαφήμιση σε Social Media.

Τι είναι η διαφήμιση στα social media;

Η διαφήμιση στα social media είναι η χρήση των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών σας μέσω χορηγούμενων αναρτήσεων.

Πρόκειται για ένα είδος διαδικτυακής διαφήμισης με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και τεράστιες δυνατότητες στόχευσης.

Χρησιμοποιώντας δείκτες όπως η ηλικία, το φύλο, η γεωγραφική τοποθεσία και τα ενδιαφέροντα των δυνητικών πελατών σας, μπορείτε να προσεγγίσετε με μεγάλη ακρίβεια το αγοραστικό κοινό που σας ενδιαφέρει.

Γιατί είναι σημαντική η διαφήμιση στα social media;

Αναρωτιέστε γιατί να επενδύσετε σε υπηρεσίες διαφήμισης σε social media αντί να προβάλετε την επιχείρησή σας σε παραδοσιακά μέσα;

Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να προσεγγίσετε το κοινό που σας ενδιαφέρει, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε πολλά χρήματα.

Αντίθετα με τα παραδοσιακά μέσα, μια διαφήμιση σε social media είναι στοχευμένη και βελτιστοποιημένη. Άρα, έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Ενδεικτικά, τα πλεονεκτήματα μιας διαφημιστικής καμπάνιας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα εξής:

 • Εύκολη παρακολούθηση. Μια διαφήμιση στα social media σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο την πορεία της καμπάνιας σας.
 • Ευελιξία και προσαρμογή. Έχοντας πρόσβαση σε real-time δεδομένα, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προσαρμόσετε την καμπάνια σας για καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, έχετε την ευελιξία να την σταματήσετε χωρίς κόστος, αν η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή.
 • Εξαιρετικές επιλογές στόχευσης. Τα social media διατηρούν μια λεπτομερή βάση δεδομένων για τους χρήστες τους. Δημογραφικά στοιχεία, όπως ηλικία, σπουδές, επάγγελμα, ενδιαφέροντα και φύλο, είναι πληροφορίες που μοιράζονται οι χρήστες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παράμετροι στόχευσης για διαφήμιση σε social media.
 • Μετρήσιμα αποτελέσματα ROI. Έχετε πλήρη εικόνα και γνωρίζετε με ακρίβεια την αποτελεσματικότητα της κάθε διαφημιστική σας καμπάνιας σε social media. Δείκτες όπως το «Κόστος ανά κλικ» (CPC), η «Αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων» (CTR) και το «Μέσο κόστος ανά ενέργεια» (CPA) δείχνουν πόσο αποτελεσματική ήταν η επένδυσή σας.
 • Δυνατότητα επαναστόχευσης. Έχετε τη δυνατότητα να στοχεύσετε ξανά άτομα που έχουν αλληλοεπιδράσει με το περιεχόμενό σας ή έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας. Κάτι που αυξάνει την πιθανότητα conversion, όπως πώληση, εγγραφή σε newsletter κτλ.
 • Προσιτές τιμές. Σε σύγκριση με παραδοσιακά μέσα, η διαφήμιση σε κοινωνικά δίκτυα έχει μικρότερο κόστος και μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τον προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, μπορείτε να τρέξετε καμπάνια στο Facebook με 1€ ημερήσιο προϋπολογισμό.

Είστε έτοιμοι να προωθήσετε αποτελεσματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στα social media;

Διαφήμιση επιχειρήσεων σε social media για μια ολοκληρωμένη στρατηγική marketing

Εμπιστευτείτε την W3Vitals για τη διαφήμιση της επιχείρησής σας στα social media και απολαύστε τα οφέλη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής social media marketing.

Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες στο digital marketing, με εμπειρία στη δημιουργία διαφημιστικών μηνυμάτων για διαδικτυακές κοινότητες.

Κάθε καμπάνια σε social media είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των παρακάτω ατόμων:

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τη διαφήμιση σε social media;

Η διαφημιστική προβολή στα social media είναι ένας δημοφιλής τρόπος να προσεγγίσετε νέους πελάτες και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το εργαλείο;

Αρχικά, θα πρέπει να έχετε επαγγελματική σελίδα ή λογαριασμό στο αντίστοιχο κοινωνικό μέσο. Για μια ολοκληρωμένη στρατηγική social media marketing, καλό είναι να επενδύσετε στην επαγγελματική διαχείριση των social media καναλιών σας.

Επίσης, η επιλογή του κατάλληλου social media με βάση τον διαφημιστικό σας στόχο και το κοινό που θέλετε να προσεγγίσετε είναι αναγκαία παράμετρος για μια επιτυχημένη καμπάνια.

Ενδεικτικά, κάνοντας διαφημίσεις στα social media μπορείτε να πετύχετε τα παρακάτω:

 • Αύξηση αναγνωρισιμότητας (brand awareness)
 • Αύξηση επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας
 • Προώθηση προϊόντων, υπηρεσιών και εφαρμογών
 • Αύξηση αλληλεπίδρασης των χρηστών του αντίστοιχου κοινωνικού μέσου
 • Εύρεση δυνητικών πελατών
 • Αύξηση αριθμού μετατροπών (conversion) και πωλήσεων

Υπηρεσίες διαφήμισης στις σημαντικότερες social media πλατφόρμες

Στην W3Vitals, προσφέρουμε υπηρεσίες διαφήμισης για τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, αναλαμβάνουμε διαφημιστικές καμπάνιες σε Facebook και Instagram.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών διαφήμισης σε άλλες πλατφόρμες, όπως Google Ads, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Tik Tok και TripAdvisor.

Τι περιλαμβάνει η διαφήμιση σε κάθε social media;

Διαφήμιση στο Facebook (Facebook Ads)

 • Επιλογή του κατάλληλου στόχου της καμπάνιας με βάση τις τρεις γενικές κατηγορίες: Αναγνωρισιμότητα (awareness), Αξιολόγηση για αγορά (consideration) και Μετατροπή (conversion).
 • Επιλογή κατάλληλης μορφής διαφήμισης για την επίτευξη του στόχου. Η διαφήμιση μπορεί να είναι μία φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα story, ένα μήνυμα στο Messenger, μία παρουσίαση ή εναλλασσόμενες εικόνες κ.α.
 • Καθορισμός του κατάλληλου κοινού στόχευσης με την εισαγωγή παραμέτρων, όπως η τοποθεσία, η ηλικία και άλλα δημογραφικά στοιχεία, και τα ενδιαφέροντα.
 • Παραγωγή ελκυστικού περιεχομένου με τη συνδρομή κειμενογράφου και γραφίστα.
 • Διενέργεια A/B testing για μέγιστα αποτελέσματα στο μικρότερο δυνατό κόστος.
 • Έρευνα αγοράς και ανταγωνισμού για τον εντοπισμό ευκαιριών διαφήμισης.
 • Προώθηση οργανικού περιεχομένου που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.
 • Δημιουργία Facebook pixel και σύνδεση του κώδικα με την ιστοσελίδα σας για την παροχή χρήσιμων δεδομένων για τη διαφήμισή σας.
 • Δημιουργία αναφοράς στο τέλος της κάθε καμπάνιας, με στόχο τη μέτρηση της αποτελεσματικότητάς της.

Διαφήμιση στο Instagram (Instagram Ads)

 • Επιλογή του κατάλληλου διαφημιστικού στόχου.
 • Επιλογή του κατάλληλου τύπου διαφήμισης: διαφήμιση φωτογραφίας, διαφήμιση βίντεο, διαφήμιση carousel, διαφήμιση σε story, διαφήμιση στην εξερεύνηση του Instagram.
 • Καθορισμός του κοινού στόχευσης: στόχευση ανάλογα με τοποθεσία, ενδιαφέροντα, δημογραφικά στοιχεία, συμπεριφορά καταναλωτή, προσαρμοσμένο κοινό και παρόμοιο κοινό.
 • Δημιουργία ελκυστικών εικόνων ή βίντεο για ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.
 • Δημιουργία διαφημιστικού κειμένου με χρήση τεχνικών storytelling.
 • Χρήση κατάλληλων hashtag.
 • Διενέργεια A/B testing με στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα με το μικρότερο δυνατό προϋπολογισμό.
 • Έρευνα αγοράς και ανταγωνισμού για την εξεύρεση ευκαιριών διαφήμισης.
 • Προώθηση οργανικού περιεχομένου για ενίσχυση δημοφιλών αναρτήσεων.
 • Μέτρηση και αξιολόγηση αποτελεσμάτων στο τέλος κάθε διαφημιστικής καμπάνιας.

Υπηρεσίες Remarketing για επιχειρήσεις

Στην W3Vitals, παρέχουμε υπηρεσίες Remarketing (γνωστό και ως Retargeting), με στόχο την προσέγγιση υποψήφιων πελατών που έχουν ήδη αλληλοεπιδράσει μαζί σας.

Η τεχνική αυτή θεωρείται ένα από τα αποτελεσματικότερα είδη διαφημίσεων, καθώς το κοινό έχει δείξει ήδη το ενδιαφέρον του προς την επιχείρησή σας.

Πώς λειτουργεί το Remarketing στο Facebook και στο Instagram;

Το remarketing / retargeting είναι μια διαφημιστική καμπάνια που στοχεύει σε χρήστες που έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας, τη σελίδα σας στο Facebook ή στο Instagram ή έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή σας.

Ακόμη, μπορείτε να στοχεύσετε υπάρχοντες πελάτες που έχουν επισκεφτεί το φυσικό σας κατάστημα ή έχετε αποθηκεύσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους σε μια πλατφόρμα CRM (Σύστημα Διαχείρισης Πελατών).

Είναι μια αποτελεσματική τεχνική που σας επιτρέπει να παραμείνετε σε επαφή με το κοινό-στόχο σας, να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας για προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν δείξει ενδιαφέρον οι χρήστες.

Συχνές Ερωτήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλετε να διαφημίσετε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας στα Social Media;

Εμπιστευτείτε την W3Vitals για την επόμενη διαφημιστική καμπάνια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αξιοποιήστε σωστά τον προϋπολογισμό σας.