Email Marketing

Τι είναι το Email Marketing;

Το email marketing, ένα από τα πιο αποδοτικά κανάλια του digital marketing, βασίζεται στην αποστολή μηνυμάτων μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στόχος του είναι η ανάπτυξη σχέσεων με υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες, και η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να ενισχύσει τις πωλήσεις, να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και να συνδέσει το brand με τους πελάτες.

Είναι άμεση και αποδοτική τεχνική προώθησης με μικρό κόστος και γρήγορα αποτελέσματα. Χρειάζεται, ωστόσο, προσεκτικό σχεδιασμό και έρευνα για να επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους.

Τι είναι το Newsletter;

Το newsletter είναι ένα ενημερωτικό δελτίο που στέλνει μια επιχείρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ενημερώσει το κοινό της. Κάποιες επιχειρήσεις στέλνουν newsletter σε εβδομαδιαία βάση, ενώ άλλες στέλνουν ανά δύο εβδομάδες ή ακόμα και ανά μήνα.

Ένα newsletter περιλαμβάνει συνήθως επιχειρηματικά νέα, δράσεις και άλλες πληροφορίες που οι συνδρομητές θα βρουν ενδιαφέρον. Μπορεί, επίσης, να περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση blog post ή δημοσιεύσεων video.

Ο χαρακτήρας του είναι κυρίως ενημερωτικός και στόχος του είναι να ενισχύσει τη σχέση της επιχείρησης με το κοινό της.

Γιατί είναι σημαντικό το Email Marketing;

Το email marketing είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο digital marketing που έχει στη διάθεσή της μια επιχείρηση.

Προάγει την άμεση και στοχευμένη επικοινωνία με υπάρχοντες ή δυνητικούς πελάτες, διανέμοντας πληροφορίες σε χιλιάδες άτομα με ταχύτητα και μικρό κόστος.

Επίσης, βοηθά την επιχείρηση να αναπτύξει με την πάροδο του χρόνου μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό, αυξάνοντας παράλληλα τις πωλήσεις.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Email Marketing;

Ενδεικτικά, τα βασικά πλεονεκτήματα του email marketing είναι τα εξής:

  • Άμεση και προσωπική επικοινωνία
  • Χαμηλό κόστος υλοποίησης
  • Γρήγορα και μετρήσιμα αποτελέσματα
  • Αποστολή εξατομικευμένου περιεχομένου
  • Αύξηση πωλήσεων και κερδών

Ενισχύστε την επικοινωνία σας με τους πελάτες και αυξήστε τις πωλήσεις σας τώρα!

Υπηρεσίες Email Marketing – Διαφορετικοί τύποι καμπάνιας

Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη καμπάνια Email Marketing;

1

Δημιουργία κατάλληλης λίστας επαφών

Η επιτυχία μιας καμπάνιας email marketing εξαρτάται από το κοινό στο οποίο απευθύνεστε.

Στόχος είναι να προσεγγίσετε τα άτομα που θα ενδιαφερθούν για το προϊόν ή την υπηρεσία που προωθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνετε τις πιθανότητες για πωλήσεις.

Σας βοηθούμε να χτίσετε τη λίστα επαφών σας με ενέργειες marketing που ενθαρρύνουν δυνητικούς πελάτες να δώσουν το email τους. Ταυτόχρονα, εφόσον είστε εναρμονισμένοι με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), φροντίζουμε να πράττουμε βάσει του αντίστοιχου οδηγού.

Επιπλέον, αναλαμβάνουμε να κατηγοριοποιήσουμε τις επαφές σας με βάση δημογραφικά στοιχεία, συμπεριφορές, συνήθειες και προηγούμενες αγορές, για καλύτερη στόχευση.

2

Δημιουργία καμπάνιας email marketing

Επόμενο βήμα είναι η σχεδίαση της καμπάνιας βάσει του κοινού στο οποίο απευθύνεστε και των στόχων που έχετε θέσει.

Αρχικά, αναλαμβάνουμε να σχεδιάσουμε ένα όμορφο και λειτουργικό email template, το οποίο εμφανίζεται σωστά σε όλες τις οθόνες (responsive design). Επιλέγουμε φωτογραφίες και γραφιστικά στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ανταποκρίνονται στο brand της επιχείρησής σας.

Επιπλέον, η ομάδα των κειμενογράφων μας αναλαμβάνει να συντάξει το κείμενο του email, προσωποποιημένο ως προς το ονοματεπώνυμο κάθε παραλήπτη, λαμβάνοντας υπόψη το προφίλ των παραληπτών. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο θέμα του email και στα κουμπιά προτροπής (call-to-action).

3

Βελτιστοποίηση καμπάνιας email marketing

Για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, κάθε καμπάνια email marketing πρέπει να είναι βελτιστοποιημένη.

Δημιουργούμε παραλλαγές της καμπάνιας και εντοπίζουμε με A/B testing την εκδοχή με την καλύτερη ανταπόκριση.

Επιπλέον, παρέχουμε συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της σελίδας προορισμού (landing page) για μια συνολικά καλή εμπειρία χρήστη.

Τέλος, εστιάζουμε στην αποστολή της καμπάνιας την κατάλληλη χρονική στιγμή (ημέρα και ώρα), ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να διαβαστεί.

4

Μέτρηση αποτελεσματικότητας καμπάνιας email marketing

Στο τέλος της κάθε email marketing καμπάνιας, αναλύουμε την αποτελεσματικότητά της και ετοιμάζουμε μια λεπτομερή αναφορά με μετρήσιμα στοιχεία.

Ενδεικτικά, αναλύουμε τους παρακάτω δείκτες απόδοσης της email marketing καμπάνιας:

  • τον αριθμό των ατόμων που έλαβαν το email (bounce rate),
  • το ποσοστό των ατόμων που άνοιξαν το email (open rate),
  • τα κλικ που έγιναν στους συνδέσμους (click-through rate),
  • τις μετατροπές, δηλαδή τα άτομα που έκαναν κλικ στο call-to-action και ολοκλήρωσαν την επιθυμητή ενέργεια (conversion rate), και
  • τις προωθήσεις του email (forwarding rate).

Συχνές Ερωτήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλετε μια επιτυχημένη στρατηγική Email Marketing με μετρήσιμα αποτελέσματα;

Εμπιστευτείτε την W3Vitals για στοχευμένες καμπάνιες Email Marketing που θα προσεγγίσουν το κατάλληλο κοινό και θα αυξήσουν τις μετατροπές σας.