Κομμωτήριο Hairstyle M&G

Διαχείριση social media για το κομμωτήριο Hairstyle M&G

Λίγα λόγια για το Hairstyle M&G

Το κομμωτήριο Hairstyle M&G είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2002.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κομμωτήριο για γυναίκες, άνδρες και παιδιά, που προσφέρει εξατομικευμένη περιποίηση και φροντίδα μαλλιών σε προσιτές τιμές.

Το κομμωτήριο ανήκει στο δίκτυο συνεργατών της L’Oréal Professionnel.

Στόχοι πελάτη

Πριν την έναρξη της συνεργασίας μας, η επιχείρηση είχε έναν λογαριασμό στο Instagram, ο οποίος λειτουργούσε ως προσωπικό προφίλ για την ανάρτηση φωτογραφιών με χτενίσματα.

Τον Απρίλιο του 2021, οι ιδιοκτήτες του Hairstyle M&G εμπιστεύτηκαν τη διαχείριση των social media της επιχείρησης στην W3Vitals.

Η συνεργασία μας ξεκίνησε με τους παρακάτω στόχους digital marketing:

 • rebranding επιχείρησης
 • προσέλκυση πιο νεανικού κοινού
 • αύξηση ραντεβού

Διαβάστε παρακάτω τα αποτελέσματα της social media στρατηγικής που εφαρμόσαμε μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Πρόκληση: Πώς δημιουργείται μια επιτυχημένη social media στρατηγική για το κομμωτήριο Hairstyle M&G

Ο κλάδος της ομορφιάς είναι ένας κλάδος με ιδιαίτερα υψηλό ανταγωνισμό, ειδικά όσον αφορά τις υπηρεσίες περιποίησης μαλλιών.

Μέσω μιας ισχυρής παρουσίας στα social media, ένα κομμωτήριο μπορεί να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητά του και να προσελκύσει νέους πελάτες.

Η επιλογή της κατάλληλης στρατηγικής social media marketing, σε συνδυασμό με στοχευμένες διαφημιστικές ενέργειες, μπορεί να βοηθήσει μια μικρή επιχείρηση να αναπτύξει το πελατολόγιό της και να προσελκύσει νέο κοινό.

Έρευνα ανταγωνισμού και αγοράς

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής digital marketing στρατηγικής είναι η έρευνα ανταγωνισμού και αγοράς.

Αρχικά, λοιπόν, ερευνήσαμε τους άμεσους και λιγότερο άμεσους ανταγωνιστές του κομμωτηρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Επίσης, αναλύσαμε την παρουσία τους στα social media, το είδος και τη συχνότητα δημοσίευσης περιεχομένου, καθώς και την αλληλεπίδρασή τους με το κοινό.

Παράλληλα, κάναμε έρευνα λέξεων-κλειδιών σχετικών με τον κλάδο της κομμωτικής. Στόχος μας ήταν να δούμε ποιες υπηρεσίες έχουν μεγαλύτερη αναζήτηση στην Google και άρα μεγαλύτερη ζήτηση στο κοινό.

Με αυτόν τον τρόπο, αποκτήσαμε μια σφαιρική εικόνα για τις υπηρεσίες κομμωτικής στη Θεσσαλονίκη. Αυτό μας βοήθησε να δημιουργήσουμε μια στοχευμένη στρατηγική content marketing για τα social media, με μετρήσιμα αποτελέσματα για τον πελάτη.

Δημιουργία και βελτιστοποίηση social media λογαριασμών

Έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προχωρήσαμε με τη δημιουργία της σελίδας της επιχείρησης στο Facebook και στο Google My Business.

Επιπλέον, μετατρέψαμε τον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram σε επαγγελματικό και τον βελτιστοποιήσαμε, ώστε να αναδεικνύει καλύτερα την επιχείρηση.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές SEO και storytelling, η copywriter ετοίμασε πρωτότυπα κείμενα για κάθε social media πλατφόρμα. Από την πλευρά του, ο γραφίστας ετοίμασε τα απαραίτητα γραφιστικά στοιχεία για μια συνεκτική εταιρική εικόνα.

Δημιουργία εταιρικού logo

Το λογότυπο είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας μιας επιχείρησης. Στο πλαίσιο της rebranding στρατηγικής μας, επανασχεδιάσαμε το logo της επιχείρησης, ώστε να είναι πιο ελκυστικό και να αποτυπώνει καλύτερα τις υπηρεσίες που παρέχει.

Δημιουργία μιας συνεπούς εταιρικής εικόνας

Δημιουργήσαμε custom template κι άλλα γραφιστικά στοιχεία για μια συνεπή εταιρική εικόνα σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας του κομμωτηρίου. Οι γραφιστικές μας υπηρεσίες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία καταλόγου υπηρεσιών και τη δημιουργία επαγγελματικών καρτών.

Επαγγελματική φωτογράφιση καταστήματος και υπηρεσιών

Η εικόνα είναι πολύ σημαντική στα social media, ειδικά όταν μιλάμε για υπηρεσίες ομορφιάς. Μια τεχνικά άρτια φωτογραφία μπορεί να τραβήξει την προσοχή του κοινού και να επηρεάσει την καταναλωτική του συμπεριφορά.

Οργανώσαμε, λοιπόν, μια επαγγελματική φωτογράφιση στον χώρο του κομμωτηρίου, ώστε να «ντύσουμε» τα social media της επιχείρησης με φωτογραφικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Δημιουργία περιεχομένου για social media αναρτήσεις

Έχοντας ορίσει τους στόχους της social media marketing στρατηγικής μας, δημιουργήσαμε περιεχόμενο που:

 • προωθούσε άμεσα και έμμεσα τις υπηρεσίες του πελάτη
 • εκπαίδευε το κοινό ως προς την περιποίηση μαλλιών
 • ενημέρωνε το κοινό για τις τελευταίες τάσεις στο hairstyling

Κάθε μήνα, η account manager του λογαριασμού ετοίμαζε το πλάνο ενεργειών και, σε συνεργασία με την copywriter και τον graphic designer, δημιουργούνταν το περιεχόμενο για τις δημοσιεύσεις του πελάτη.

Δημιουργία στοχευμένων διαφημιστικών καμπανιών

Μέρος της social media στρατηγικής μας ήταν η χρήση του εργαλείου των διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος των διαφημιστικών μας καμπανιών ήταν η ενίσχυση του brand awareness της επιχείρησης και η αύξηση των ραντεβού για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Social media marketing στρατηγική που φέρνει αποτελέσματα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το κομμωτήριο Hairstyle M&G, αναπτύξαμε μια rebranding στρατηγική για αύξηση του brand awareness σε μικρότερο ηλικιακά κοινό.

Η στρατηγική αυτή περιλάμβανε τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου που απευθύνονταν σε συγκεκριμένες buyer persona.

Αρχικά, αυξήσαμε την οργανική απήχηση της επιχείρησης μέσω της χρήσης στοχευμένων hashtag και location tag. Επιπλέον, ενισχύσαμε την αναγνωρισιμότητα του brand μέσω χορηγούμενων αναρτήσεων και στοχευμένων διαφημιστικών καμπανιών.

Ενδεικτικά, σε διάστημα 3 μηνών, πετύχαμε τα εξής:

Facebook Page του Hairstyle M&G

Facebook Page του Hairstyle M&G - Ακόλουθοι
Αύξηση των ακολούθων της σελίδας
Facebook Page του Hairstyle M&G - Απήχηση
44.54K άτομα είδαν το περιεχόμενο της σελίδας
Facebook Page του Hairstyle M&G - Αλληλεπίδραση
11.31K άτομα αλληλοεπίδρασαν με το περιεχόμενο της σελίδας

Instagram του Hairstyle M&G

Instagram του Hairstyle M&G - Επισκέψεις προφίλ
3.63K άτομα επισκέφτηκαν το προφίλ της επιχείρησης
Instagram του Hairstyle M&G - Απήχηση
38.2K άτομα είδαν το περιεχόμενο του λογαριασμού

Google My Business του Hairstyle M&G

Google My Business του Hairstyle M&G
10.5Κ προβολές στην Αναζήτηση και στους Χάρτες της Google σε ένα τρίμηνο

Δείτε τη δουλειά μας σε Facebook, Instagram και Google my Business.

 • Προφίλ Πελάτη:

  Κομμωτήριο στο κέντρο Θεσσαλονίκης

 • Παρεχόμενες Υπηρεσίες:
  • Διαχείριση Social Media
  • Διαχείριση Κοινότητας
  • Διαχείριση Κριτικών
  • Διαχείριση Google My Business
  • Διαφήμιση στα Social Media
  • Κειμενογραφία
  • Γραφιστικές Υπηρεσίες
  • Επαγγελματική Φωτογράφιση